Om verschillende redenen is het niet juist om voedsel te verspillen. Er is nog te veel honger in de wereld en we moeten zuinig omgaan met hetgeen de natuur ons levert.
Supermarktketen Lidl laat in België een fabriek misvormde groenten verwerken tot prima soep. De soep wordt verkocht in de filialen van Lidl in emmertjes van één liter, zodat voedselverspilling wordt tegengegaan.
Want die groenten zij dan wel een beetje vreemd van model, dik, dun, krom of gevlekt, het is nog steeds prima groenten. En verwerkt in een soep is er natuurlijk niets meer van te zien. De smaak blijft prima.
Afgelopen vrijdag gaf Annemarie op haar blog een vrijwel identieke tip, natuurlijk wel op kleinere schaal. Maar het principe blijft hetzelfde. Restjes groenten verwerken tot een soep of saus, zodat er geen eten weggegooid hoeft te worden.
Mooi initiatief van Lidl en voor ons eigen huishouden ga ik de tip van Annemarie gebruiken.
Ik vind het een uitdaging om om met de restjes uit mijn koelkast wat lekkers te maken. Je link naar Annemarie werkt niet Els.
Weggooien is zonde, toch…
Niets mis mee, uit eigen tuin kwam ook wel eens een kneusje. Smaakte gewoon goed.
Hier wordt geen kruimel weggegooid! Hééllang geleden al, geleerd van m’n mama…!
Lie(f)s.
Ik probeer ook nooit eten weg te gooien en weet er meestal iets mee te doen en dat is leuk.
Ja, heel goed dat mensen er zich bewust van worden. Ik ben zo opgevoed en ik vind het heel normaal dat je met respect omgaat met de aarde je geeft.