Wat een baan

In zijn werkzaam leven bij de brouwer van Heerlijk Helder Bier was Leo, naast technisch inkoper en later secretaris van de OR, ook nog eens bierproever. Soms moest ie ’s morgens om 9 uur al proeven welke bieren het lekkerst waren of wat er voor verschillen zaten in de diverse brouwsels.

Voor velen lijkt dat een wereldbaan, maar voor Leo was het echt ernstig werk. Maar ja, er zijn altijd mensen die het moeten doen 😉 😉

Laatst zag ik deze foto op Instagram. Een man die bij een cosmeticafabriek werkte en moest onderzoeken of de lipstick wel echt “kissproof” was. Alle vrouwen in het bedrijf kregen gratis lipstick en hij -waarschijnlijk gekozen om zijn kale en goed te bekussen knikker- moest zich laten zoenen.

Ja, ook weer zo’n baantje dat iemand moet doen. Hoe de echtgenote van de man in kwestie reageerde, was niet te achterhalen.

4 thoughts on “Wat een baan

  1. Heb gewoon medelijden met die man. Iedere keer het hoofd schoonmaken voor een volgende serie? En dat per dag een aantal keren? Wat vindt de Arbo dienst daarvan? Ha, ha, dit zal toch geen dagelijks werk zijn…

  2. De eerste dagen wel leuk en fascinerend, maar na een tijdje… Bier/wijn, dat is wat anders.
    Lie(f)s.

  3. Bier proeven heb ik ook moeten doen, als stageopdracht bij bierbrouwerij de Leeuw in Valkenburg.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.