Fileleed

We waren een weekje weg, vakantie in Noord Frankrijk. Onze gîte lag even voorbij Abbéville, een ritje van rond de 400 kilometer. Dat moet niet zo lastig zijn. Tot voorbij Antwerpen over de snelweg en dan lekker binnendoor, op ons gemak.

We vertrokken netjes op tijd en tot aan Antwerpen ging het goed. Dan meldt de verkeersinformatie op onze navigatie dat er file is. Er worden wat nummers genoemd, maar die helpen ons niet. Vertraging ca. 15 minuten. Nou ja, een kwartiertje….

Maar al ter hoogte van het Sportpaleis stokt het verkeer en van daar gaan we stapvoets verder tot we de Kennedytunnel door zijn. Een combinatie van wegwerkzaamheden en ongelukken bracht een enorme chaos. We zijn dan wel 2,5 uur verder en beiden goed gaar.

Het plan om lekker binnendoor te rijden laten we varen. We willen nog even wat boodschappen doen en zouden uiterlijk 5 uur aankomen. Het wordt uiteindelijk half zes, dus het viel nog wel mee. De eigenaar van de gîte begreep het wel. Oui, oui, le traffic, c'est horrible. 

Het verkeer wordt steeds idioter. Ja, ook wij reden er en waren net zo goed medegebruiker. Maar wat zijn we blij dat we niet meer elke dag moeten aansluiten in de file.

7 thoughts on “Fileleed

  1. Ik heb er ook een bloedhekel aan dat iedereen van die weg gebruikt maak als ik er eens moet zijn… Meestal probeer ik op een tijdstip te gaan waarop de kans klein is.

  2. En zo is het ook! Maar Antwerpen schijnt altijd een bottleneck te zijn en daar word je niet vrolijk van.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.