Boodschappen

Bron: Facebook / Good old days

Was het nou mijn moeder of mijn zus die zo’n handige boodschappenlijst had? Een apparaatje waarmee je met pennetjes kon aangeven wat je die week in huis moest halen. Ik herinner het me wel, maar hoe het precies ging weet ik niet meer.

Nam je zo’n ding mee naar de kruidenier? Of moest je je lijstje nog even opschrijven, met dit ding ter herinnering? Ik denk het laatste en dat is dan weer niet zo handig, want dat briefje bleef maar al te vaak op tafel liggen.

Maar eens was het een wonder van vernuft. Hoe kwamen ze erop…. wat een handig idee! Dat was in de tijd dat er nog maar één of twee soorten van elk artikel was.

Nu moeten we ook nog vermelden welk merk, welke soort van jam, boter, melk of crackers we willen. Nu staat het lijstje in mijn telefoon. En presteer ik het nog om iets te vergeten of, nog gekker, voor de tweede of derde keer iets te kopen dat al lang in de voorraadkast staat.

Maar dat zal aan de leeftijd liggen…?

8 thoughts on “Boodschappen

  1. Schrijf ik net dat ik me aan lijstje hou met uitzonderingen. Nu dat was dan vandaag het geval. De Jumbo afprijzingsbak is maar heel zelden de moeite waard. Vaak nog te duur voor dingen die ik anders ook niet zou kopen.
    Maar vandaag: 2 biefstukken voor 4 euro, 2 kalkoensnitzels voor 2,50, de vega cordon blue voor 1 euro, 2 kippenbovenkopen voor 2.50 (die eten we morgen) en een zakje spruitjes voor 0.50 ct.
    Dat was zeker de moeite waard

  2. Dat laatste gebeurd ons ook steeds vaker. Meestal nemen we iets mee wat we al hadden aangevuld zo met het idee dat het op was.

  3. Ja ik hou van papierenlijstjes voor zowel de boodschappen als dingen te doen en wat te eten.
    Omdat ik op het moment zoveel mogelijk uit de vriezer en voorraadkast wil eten hou ik me precies aan mijn lijstje in de winkel en laat me niet afleiden door aanbiedingen.
    Alleen voor de verspil-me-niet bak maak ik een uitzondering. Had paar weken geleden een mooie biefstuk voor 0,25 ct. Maar dat zijn uitzonderingen, bijna altijd is het een vega produkt en dat is ook prima

  4. Wat een prachtig apparaatje! Ik maak in de loop van de week een papieren lijstje. Dat vergeet ik zeer zelden. Als het me een keer overkomt, ben ik nieuwsgierig of ik iets vergeten ben. Het gaat altijd goed, tenzij er iets op staat als paneermeel, wat we maar weinig gebruiken. Ben ik een beetje trots op mezelf!

  5. Neem aan dat er inmiddels een boodschappen-appe bestaat die hetzelfde doet. Kan je daarna op ‘sent’ drukken en dan brengen ze het thuis. Wij hadden een winkelier die langskwam en zaken opnoemde. De buren hadden een andere die 1000 artikelen in 5 minuten opratelde.

    Zelf loop ik naar de winkel en doe een korte route voor als ik weinig tijd heb door de paden waar ik meestal iets van mijn gading kan vinden. Als ik tijd heb scan ik de sinkel volledig. Toch overkomt het me wel eens dat ik iets vergeet. Dan loop ik nog een keer, prima medicijn tegen bewegingsarmoede.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.