Even omdraaien

Bron: Instagram / Calm

Dat er een speciale uitdrukking (in het Schots) was om aan te geven dat je nog even lekker in bed blijft, omdat je toch geen andere verplichtingen hebt, dat wist ik niet.

In een werkzaam leven zal de gelegenheid voor “hurkle-durkle” zich niet al te vaak voordoen. Maar in het weekend zullen er toch velen zijn die zich heerlijk schukkerend nog even onder de dekens verschuilen.

Pensionado’s hebben bijna elke dag de tijd daarvoor. Tenminste als ze geen plannen hebben of niet houden van uitslapen.

Leo en ik hebben geen moeite met eventjes langer blijven liggen. Dus hurkle-durklen we soms nog wel eens. Wat maakt het uit, als je er maar goed bij voelt.

Maar je begrijpt, op de tijd dat dit blog het internet opgaat, draaien wij ons zeker nog even lekker om!

6 thoughts on “Even omdraaien

  1. Bij ons werkt het zo dat man opstaat, naar beneden gaat, ik draai me nog even om. Hij laat de hond in de tuin voor een plasje, roostert zijn boterham en belegt hem met kaad, gooit water en koffie in apparaat (en zet hem aan meestal šŸ˜) gaat naar de kamer en zet de radio aan, die hoor ik boven en is het voor m ij teken om op te staan.

  2. Hurkle-Durkle dat vind een leuk woord en de betekenis is op zā€™n tijd ook niet verkeerd.

  3. Goh, ik krijg alleen maar pijn in mijn rug al ik te lang in bed lig en ben dan ook iedere morgen om een uur of zes op. ook in het weekend.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.