Kruidenmix

Leo had voor een gerecht kipkruiden nodig en zocht in de supermarkt. Maar helaas, al die potjes -en dat zijn er nog al wat- bevatten voornamelijk zout.

Nou snap ik best dat zo’n kant en klaar potje handig kan zijn, maar al dat zout willen we niet in onze gerechten.

Dus zat er niks anders voor Leo op dan zelf de kruiden te mixen. En al doende ontdekte hij dat je met een redelijke voorraad kruiden eigenlijk van alles kunt klaarmaken. Naar eigen smaak of volgens een bestaand recept.

Dus werd mijn voorraadje kruidenzakjes geïnspecteerd en mixte hij een potje. Zonder zout uiteraard. Dat doen we later zeer beperkt in het gerecht zelf.

Wat we ook ontdekten, is dat die kruidenmixen ongelofelijk duur zijn. En dan krijg je dus vooral zout. Veel leuker en lekkerder is om je eigen mix te maken. Daar heb ik al eerder over geblogd, dus wie recepten zoekt, klikt hier.

4 thoughts on “Kruidenmix

  1. Ik gebruik nooit kruidenmixen. Er zit teveel in wat niet nodig is en waar ik op reageer. Ik stel met de kruiden in mijn keukenkastje zelf wel samen wat ik in mijn gerechten wil.

  2. Zelf maken is ook veel leuker. Ik zie deze mengsels gelukkig niet al te vaak bij recepten staan.

  3. Kruidenmix haal ik bij de turkse of marokkaanse winkels. Sommigen daarvan hebben meer dan 100 soorten, waarvan een groot deel zonder zout. Hoeveelheid is ruim het dubbele en daarmee is de kiloprijs een stuk lager. Komt overigens uit een klein Alkmaars fabriekje. Zelf mixen voor een alleeneter vind ik teveel gedoe.

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.