Handigheidjes

BussyBessy vroeg om handige tips. Handigheidjes die we regelmatig gebruiken om ons werk in huis en tuin of gewoon, ons dagelijks leven, gemakkelijker te maken. Tips, die wil ik altijd wel. Ik verzamel ze vooral via Instagram, maar ook via Pinterest.

Al weer lang geleden maakte ik diverse dingen van zoutdeeg. Dat werkte prima en ook de kinderen vonden het leuk om mee te spelen. Mijn kinderen zijn al weer volwassen en kleinkinderen hebben we niet. Maar voor grootouders lijkt me dit een leuk recept. Als de kleinkinderen komen logeren, de uitstapjes op zijn en de regen uit de hemel gutst, dan kun je heerlijk gaan rommelen met dit deeg.

Dit filmpje vond ik op Instagram: deeg gekleurd met levensmiddelenkleurstof.

Bron: Instagram / Julia.Kreativblog

250 ml. water
20 ml. olie (plantaardig of babyolie)
5 gr. citroenzuur (optioneel)
100 gr. zout
200 gr. meel
(levensmiddelen)kleurstoffen naar keuze

Water en olie bij elkaar doen, aan de kook brengen en circa 3 minuten zachtjes laten koken. Dan alle andere ingrediënten erbij doen en goed kneden (met een handmixer want het is heet). Als het enigszins is afgekoeld de kleurstof er door kneden.


Alles klaar, kliederen maar! Veel plezier

6 thoughts on “Handigheidjes

  1. Water en olie koken heb ik nooit gedaan, maar de kleinkinderen hebben wel regelmatig met zoutdeeg. Vaak in de herfst, dan maak ik egeltjes met ze

  2. Ja, dit vind ik een hele leuke tip! Vroeger heb ik het ooit eens met een klein neefje gedaan, maar dan zonder kleurstof.
    Ik weet zeker dat onze Guus (6) dit heel leuk gaat vinden!

Het is leuk als je een reactie geeft.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.