Melk

Bron: Google foto’s / Schoolbank

In mijn schooltijd kregen we schoolmelk. Ik heb het maar heel kort gedronken.

Jesses, zo’n krat werd vlak bij de verwarming gezet en de melk was dus lauw als je het kreeg. Ik was sowieso een lastig etertje en lauwe melk… Brrr, niks voor mij!!!

De doppen van de melkflesjes werden verzameld voor de Missie of een ander doel. Mijn school was openbaar, dus gerelateerd aan een of andere religie…? Dat betwijfel ik nu.

Toen onze kinderen naar school gingen, kregen ze pakjes mee. Later kocht mijn zus leuke mini-thermosflessen. voor de jongens. Daar had ik een keer warme chocolademelk in gedaan. Einde verhaal, want de melk was zuur geworden en onze kinderen hoefden dus ook geen melk meer mee.

En nu vraag ik me af of de kinderen van nu nog wel wat drinken op school…?

8 thoughts on “Melk

  1. Nostalgische foto!
    Ben nooit een melkdrinker geweest…
    Wat ze nu drinken? -> Ongezond/gesuikerd spul…!
    Lie(f)s.

  2. Nostalgie ten top!

    Ik hoor nu steeds meer over school ontbijten op de basisschool.

    De noodzaak hiervan is treurig.
    De details ken ik niet.

    Vriendelijke groet,

  3. Heerlijk vond ik schoolmelk. In allerlei gedaantes. Lauw aan de ene kant door de kachel waar ze tegenaan stonden en soms nog met ijsklontjes aan de andere kant. Ik was er zo gek op dat ik vaak de melk opdronk van een ander die het vies vond of wat over was. Het was een eer om met een potlood gaatjes te mogen prikken in de capsules.

  4. Die melk is een jeugdtrauma voor mij, we kregen het nog in flesjes. Ik lustte al geen melk en het was voor mij altijd vies of het nu warm, lauw of ijskoud met blokje ijs erop of loeiheet. Ik weigerde het te drinken en dat werd raar gevonden natuurlijk.
    Ook zo erg was dat de lege kratten met de flesjes die niet werden omgespoeld in een hok bij de voordeur stonden en daar natuurlijk gingen stinken.
    En toen mijn dochter naar school ging stonden de lege pakjes in een hok bij de voordeur dus ook weer die vieze lucht.

  5. Weet van de kleuterschool dat we zoiets kregen. Mogelijk ook op de lagere school, maar dan voor de overblijvers. Veel kinderen woonden rond de school en ook ik ging naar huis voor een warme prak. Kwam er al snel achter dat ik flauw viel als ik melk dronk. Ben daar dan ook mee gestopt. Op de Mavo woonde ik nog steeds op loopafstand en ook daar voor mij geen melk tussen de middag. Weet wel dat ze het hadden net als op de MTS. Toen waren het inmiddels van die kartonnetjes geworden die ik links liet liggen. Joris Driepinter is nooit rijk van me geworden.

Comments are closed.