Wist je…?

Ik hou van zingen, maar toch doe ik dat niet altijd. Wat ik vaak wel doe, soms volkomen onbewust, is een beetje neuriën. Een bekend liedje, een melodie die me zomaar te binnen schiet of een liedje dat ik die dag hoorde en in mijn hoofd blijft hangen.

Bron: Google afbeeldingen

Voor een ander is het misschien een beetje vervelend, zo’n brommend achtergrond geluid. Maar wist je dat je op die manier je hoofd helemaal leeg kunt maken? Want als je neuriet of zo maar een beetje humt in jezelf, dan is er geen plaats voor andere gedachten.

Toen ik het las, wilde ik het niet geloven. Maar ja, toch is het waar. Al hummend kun je niet aan iets anders denken.

Dus als je piekert, begin met het neuriën van een simpele melodie. Dan verdwijnen de piekergedachten als sneeuw voor de zon.

8 thoughts on “Wist je…?

  1. Tijdens wandelen neurie ik heel vaak, ben me daar amper van bewust, degene die naast mij loopt merkt het dan op. Op de fiets wil ik nog wel eens zingen, liedjes die dagen in m’n hoofd zitten. Piekeren doe ik helaas nog wel

  2. Vroeger floot ik altijd een deuntje, nu beginnen ze met gooien als ik dat doe…

  3. Dat is zeker een hele goede tip, je leidt jezelf af door iets anders bewust te doen. Bij mij helpt ook om voor mezelf de dingen te benoemen die ik moet doen in huis bv. En het helpt dan ook dat je minder snel iets vergeet.

  4. Klopt helemaal, dat je je hoofd goed leegmaakt dan. Ik hum vooral in de tuin als ik daar bezig ben. Heerlijk!

  5. Vroeger kon ik heel goed zingen, zat op muziekschool en had 9 of 10 voor zingen, helaas in de pubertijd verdween mijn mooie stem, hoopte nog dat die na de overgang terug zou komen maar helaas. Soms in de auto zing ik wel mee.

    Paar weken geleden had je op muziekmaandag een nummer door Conny vd Bosch en daar reageerde ik op met een ander lied van haar met merkwaardige tekst. Loflied aan de Liefde. Celine Dion zong dat gisteravond bij de opening vd Olympische Spelen. Dan is het toch mooier als je de tekst niet helemaal verstand

Comments are closed.