Verpakking

Wanneer ik iets voor iemand meeneem, verpak ik het meestal een beetje aardig. Het hoeft niet met veel opsmuk te zijn, maar een gezellig papiertje doet al wonderen.

Een tijdje geleden kocht ik iets bij de winkel van het arboretum. Het was maar een kleinigheidje, maar ik kreeg het plompverloren mee. Geen zakje, geen papiertje, niks. Gelukkig heb ik altijd wel een tasje bij me en thuis was een papiertje snel gevonden.

Een paar dagen later kocht ik in een geheel andere winkel ook iets kleins. Het hoefde niet eens in een tasje, want het paste zo ook in mijn handtas. Maar de verkoopster vroeg “Is het een cadeautje?” “Nou ja, eigenlijk wel” zei ik. En daarop deed het in een klein groen zakje, plakte er een leuke sticker op en gaf het me.

Het is maar een kleine moeite en leuk papier zal toch de kop niet kosten. Het geeft zo’n presentje meteen een ander cachet.

9 thoughts on “Verpakking

  1. Sommige winkel kunnen er wat van. Kocht laatst een cadeau voor mijn schoonzus. Een horloge bij Lucardi. Werd gevraagd wilt u er een doosje bij???
    Ja natuurlijk. 2 Euro. Had ze gedacht dat ik het zo in mijn jaszak zou stoppen.

  2. Precies het zijn de kleine dingen die het ‘m doen! Als er wat meer moeite aan het inpakken van iets gedaan zou worden ga je heel tevreden de winkel uit! En kom je nog eens graag terug. Maar daar schijnen nog maar weinig winkeliers op te kunnen komen. Al zo lang als ik leef pak ik iets zo gezellig mogelijk in, en daar beleef ik ook nog plezier aan!

  3. Ik geef je helemaal gelijk. Naar zo’n winkel ga je ook graag terug.

Comments are closed.