Woning(nood)

Op internet vond ik een advertentie voor een flat. Een zelfde soort flat waarin wij van 1974 tot en met 1979 hebben gewoond. Waar we twee kinderen kregen. Destijds werd die flat nieuw opgeleverd. Nu is de woning dus 50 jaar oud.

De foto’s laten zien dat er niets is verbouwd, maar … alles werd wel keurig onderhouden. De prijs voor dit dit lichte 4-kamerappartement beloopt zo’n 270.000.00 euro. In deze tijd een tamelijk redelijke prijs.

En dan schrik ik van de reacties. Zoveel geld voor dat krot? Nou, je mag nog wel een tonnetje meebrengen om het aan de eisen van deze tijd aan te passen, waren enkele reacties.

Ik denk terug aan toen. We waren dolgelukkig met ons huis. Ruime keuken, douche, aparte wc. Ruime kamers, groot balkon. Wat mankeert er aan die flat?

Ja, de tegels in de douche ogen wat gedateerd. En alleen een fornuis en afzuigkap maakt dat er een maaltijd gekookt kan worden. Maar met een paar Handige Henkies en wat kastjes van IKEA is die keuken zo omgetoverd tot kookpaleis. Nog een fris behangetje, een likje verf hier en daar en dan wordt het in een paar weken een prima woning. Dat hoeft toch geen tienduizenden euro’s te kosten?

12 thoughts on “Woning(nood)

  1. Als ik zou kunnen kiezen waar ik mocht wonen zou het ook niet daar zijn.
    En niemand dwingt je het te kopen.
    Alles is anders.

  2. We zien het zo vaak, een huis wordt verkocht en er staat direct een Vlikobak voor waar de restanten van een volledige keuken en badkamer in gesmeten worden ook als die nog niet zo oud zijn. Alles moet en zal nieuw zijn.

  3. Best veel geld, vind ik, ik zou er eerlijk gezegd ook niet willen wonen

  4. Het ziet er zeker als een prettige ruime flat uit. En het is heerlijk kaal, dus je kan het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.
    De badkamer heeft zelfs al een inloop douche!

  5. Je kan hier net zoveel of weinig geld in steken als je wilt. Wat ik om me heen zie, is dat iedereen tegenwoordig alles perfekt wil hebben, zg. “design”. Al vergeten ze dat alles een design is.

  6. Pure nostalgie voor jou, dat is al onbetaalbaar!
    Toch zal er nog wel wat geld in geïnvesteerd moeten worden om er iets leuks van te maken. Al is de ruimte inderdaad heel goed.
    Tijden veranderen en woonideeën ook.

  7. Eigenlijk lijkt het net op mijn huidige flat toen ik hem kreeg[ huur] Daar zet je geen nieuwe badkamer in en is dus gedateerd ja. Maar met grijze muurverf boven de witte tegels in badkamer en toilet knapte het al op, leuke foto’s aan de muur en wat accessoires…..In de rest van het huis heb ik de muren kleur gegeven, mooie vloer erin en ik voel me de koning te rijk! Ik kwam uit een erg luxe appartement voor mijn scheiding en doe het nu met veel minder maar het is wel mijn thuis

  8. Vijftig jaar geleden waren de woonwensen anders dan de huidige. Ik zou hier ook de keuken, badkamer en wc totaal willen renoveren. Maar dat neemt niet weg dat ik me kan voorstellen hoe blij jullie destijds geweest zijn met je huis.

  9. En nergens vloerbedekking. Dat kost ook nog wel wat. Ik vind het niet zo erg als in de reacties, maar er moet echt wel e.e.a. opgeknapt worden. En ben je gauw €40-50.000 kwijt

  10. Van enkel naar dubbel glas, (geluids)isolatie aanbrengen. Maar ook dan zou ik daar niet willen wonen. Dan nog liever een Tiny House.

Comments are closed.