Handigheidjes

BussyBessy vroeg om handige tips. Handigheidjes die we regelmatig gebruiken om ons werk in huis en tuin of gewoon, ons dagelijks leven, gemakkelijker te maken.

Tips, die wil ik altijd wel. Dus hier is de mijne, die met koken en bakken te maken hebben.

  • Als je stroperige vloeistof moet afwegen en daarna toevoegen aan je schotel of baksel, vet dan eerst de lepel of kommetje licht in met wat olie. Dan loopt de vloeistof er gemakkelijker uit.
  • Strooi wat zout in de boter of  olie, voordat je het vuur hoog zet. Dan spettert het minder.
  • Leg een stukje plastic folie over het restant ijs en doe dan het deksel erop. Dan komen er minder ijskristallen op.

Heb ik dat allemaal zelf bedacht? Nee hoor, meestal lees ik ergens iets en dan probeer ik het te onthouden of -als het een tip van bijv. Instagram is- sla ik het op.

Moet ik later nog wel weten waar, want dat vergeet ik dan soms. Daar zou ik wel een tip voor willen hebben 😉

9 thoughts on “Handigheidjes

  1. Van die lepel is een goed idee. Voor dat ijs heb ik een nog betere: deksel erop en op z’n kop in de vriezer: geen ijskristallen

  2. Goeie tips Els. Die van het ijs heb ik inmiddels doorgegeven aan Mart, die gaat over het ijs. En die van de lepel invetten vind ik ook geweldig. Bedankt.

  3. Alle 3 handige tips voor mij en ze zijn ook nieuw voor me…
    Mijn man is ‘ijs-gek’, dus deze tip ga ik straks meteen aan hem vertellen!

  4. Kijk hoe leuk is dit om te weten?
    Vooral de tip over het ijs ga ik onthouden en meteen uit proberen, want als ik iets niet lekker vind (en zonde van het restje ijs) zijn het die ijskristallen.
    Misschien iets voor jou, gezien je vraag:
    Ik maak een screenshot van iets wat ik echt wil onthouden en heb ik mijn telefoon verschillende mapjes gemaakt in mijn gallerei. Bijvoorbeeld: recepten, en daar dan de screenshot in van een lekker recept, of knutsel ideeën en daar dan de juiste foto in.
    Weet je wat….. ik tip dit idee volgende maand, want nu ik het zo lees is het best heel handig volgens mij, wat ik doe😊

  5. Ik koop zakjes met gemalen én geraspte kaas. Met een klein huishouden gebruik je er niet alles van. De rest bewaarde ik dan in de koelkast. Met het resultaat dat er al na een paar dagen schimmel op de kaas stond.
    Na het lezen van een tip ergens vries ik deze kaas meteen na aankoop in en haal eruit wat ik nodig heb voor pasta’s en ovenschotels. Nooit meer schimmel en de smaak blijft.

Comments are closed.