Nu we zo gebrand zijn op goed, gezond en zo zuiver mogelijk eten, viel dit bericht me op.
Aardbeien uit Marokko, die in Spanje een andere verpakking/sticker krijgen en dan uit Spanje lijken te komen.
Dat is in de eerste plaats natuurlijk misleiding, maar ook puur bedrog. En wat te denken over al die extra handelingen, de kosten en de milieuvervuiling die dat met zich mee brengt?
Ik laat nog maar even buiten beschouwing dat de Marokkaanse aardbeien met Hepatitis besmet leken. Maar als je denkt dat het Spaanse aardbeien zijn……! Je wordt als consument totaal om de tuin geleid. En waar kun je dan nog van op aan?
Het is natuurlijk het beste om alleen maar seizoensgroenten en fruit te kopen en te eten. Maar als dit in de winkel ligt, wordt het toch door de consument gekocht.
Hoe je het ook wendt of keert, er klopt helemaal niets van!
Wat een misleiding! Bah, ook nog besmet met hepatitus! Dat dit zo maar mag/kan.
Ik koop nooit vroege aardbeien. Ten eerste omdat ze uit weet ik waar gehaald worden en ten tweede omdat ze meestal smakeloos zijn.
Beangstigend!
Wij wachten gewoon tot onze kwekerij eind mei begin juni begint met de verkoop. Ze zijn niet goedkoop, maar dan héb je ook iets, namelijk overheerlijke aardbeien. Die troep uit het buitenland hoef ik echt niet.
Als we nou met z’n allen wachten tot de rijpe Hollandese aardbeien te koop zijn…
Je weet niet precies wat je koopt. Niet altijd.
Ja, dat is de vraaag. Omdat we verwend zijn en alles moeten en wel nu!
Het mooiste is natuurlijk alles van eigen bodem. of uit eigen tuin, helaas is dat laatste niet voor iedereen mogelijk.