Vorige week was het in Nederland de “Week zonder Vlees”. Dat is wel vaker geweest, maar ditmaal las ik dat het in heel Europa uitgerold zou worden.
Op vakantie in Twente gingen we ook een dagje boodschappen doen in Duitsland.
Maar daar was heel weinig van vleesloos te merken. Nog van alles volop in de schappen en qua reclame ook weinig aandacht voor echt vleesloos eten. Al is er natuurlijk wel aandacht voor “vegan”.
En hoewel het barbeque seizoen nog niet is aangebroken, zagen we al wel dit bij de ingang van een grote supermarket.
Binnenkort is het daar dus heel eenvoudig om 24 uur per dag en 7 dagen in de week je vleeshonger te stillen.
Zelf houden we niet zo van vlees grillen, maar voor de liefhebber zal het een uitkomst zijn.
“Mijn” Edeka verkoopt enorme hoeveelheden vlees. Voornaamste klanten? Nederlanders en Belgen.
Ik eet wel eens vleesloos, maar vind een goed gebakken stukje vlees best wel lekker. Ik ben ook een principieel tegenstander van namaakproducten.
Duitse winkels vleesloos? Kan het me haast niet voorstellen.
Er is nog een lange weg te gaan om minder of geen vlees te eten. Dit soort automaten helpen daarbij niet echt.
Inderdaad dat eten zonder dode dieren is nog niet bij iedereen door gedrongen?
Een kijkje in een stal en/of slachthuis zou misschien de ogen kunnen openen?
Vleesloze gerechten laten naar mijn idee meer de kunsten van een kok zien, ruiken en proeven.
Maar misschien is dat alleen maar een idee van mij?
Leuk blog!
Vleesloze groet,