Op Instagram kwam een lekkere abrikozentaart voorbij.
Uit het commentaar erbij maakte ik op dat het vrij simpel te maken was. En omdat de abrikozen op dit moment goed te verkrijgen en lekker zijn, besloot ik die cake te maken. Het is een “moeulleux”, een zeer zachte en soepel soort cake. Simpel te maken, met eerlijke producten.
Dit is het recept:
2 eieren
115 gram zachte boter
135 gram suiker
115 gram bloem
6 gram bakpoeder (= half zakje)
445 gram abrikozen, zonder pit, ongeschild in vieren gesneden.
snufje zout (optioneel)
Meng eieren, boter en suiker goed tot een glad geheel, voeg de bloem en bakpoeder toe en roer de abrikozen er door. Bekleed een vorm met bakpapier (ik gebruikte een vierkante glazen vorm van ca. 25 cm. ) en stort het deegmengsel er in. Strijk enigszins glad en bak ca. 35-40 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden.
Heerlijk, om in de Franse stijl te blijven: délicieux!!
Klinkt lekker en eenvoudig te maken. Met een overvloed aan abrikozen is dit er zeker een die ik ga bakken
Lekker, ik maak wel eens een variant met perziken uit blik. Dat kan in ieder seizoen
Dat ziet er goed uit. Helaas is suiker hier uit den boze…
Smakelijke groet,
Hier natuurlijk ook volop abrikozen, zelfs langs de weg. En ik heb ook zo’n vierkante glazenvorm. Lekkere maar, ik gebruik hem veel.
De likefunctie werkt niet meer…