Ergens in de grote brij van FB-berichten kwam ik iets tegen over paardenbloemen. Niet geliefd in de tuin, want onkruid. Maar nuttig, want ze brengen door hun lange wortels lucht in de bodem en verbeteren die bodem met mineralen zoals calcium.
En hun kleur, daar ontkom je niet aan. Als er nog niet veel bloeit, dan zie je de paardenbloem al alom. Hele bermen staan vol te schitteren in de zon of vrolijken een sombere dag op met hun geel.
Ook insecten weten de bloemen te vinden en zoeken er stuifmeel en honing, dat in ruime mate voorhanden is. In Engeland wordt nog vaak wijn van paardenbloemen gemaakt (Dandelion wine), maar ook de bladeren kunnen door mensen gegeten worden.
Dat onkruid is dus helemaal niet zo onnuttig. Het zou dan ook helemaal niet zo gek zijn om die paardenbloemen nog even in de tuin te laten staan. Maar niet te lang, want hun pluisjes verwaaien snel en dan zit straks de hele buurt met paardenbloemen. 😉 😉 😉
Ik heb er deze week toch maar flink wat uit de tuin getrokken
Ons gras staat er vol mee, evenals madeliefjes. Vrolijk gezicht, maar gras blijft er steeds minder over☺
Veel paardenbloen hier momenteel. Weilanden vol ermee en ik vind het prachtig.
Ik vind paardenbloemen ook echt niet lelijk.
Ik heb nu iets in mijn tuin staan waarvan ik echt niet weet wat het is.
Onkruid!! Zo snel, zoveel.
Een paardenbloemenveld vind ik net zo mooi als een geel tulpenveld
In het gazon ongewenst, maar voor mijn mogen de bermen er vol mee staan.
Ik vind paardenbloemen eigenlijk heel mooi. En je kunt er ook thee van zetten zelfs.
Ons erf staat er vol mee en de eerste pluizebollen heb ik ook al gezien. Ik heb jaren geleden geprobeerd er iets eetbaars mee te maken maar dat was geen succes.