Wat ligt er nu toch in mijn keukenzeef? Het lijkt wel kaviaar…;-)
Dat is het niet. Het zijn linzen, kaviaar- of Belugalinzen. Ik wist wel van het bestaan, maar had ze hier nog nooit gezien. Ik vond ze vorig jaar op Zakynthos en nam een zak mee in mijn koffer.
En toen ik een recept op You Tube vond, moest ik ze natuurlijk een keer proberen. En waren ze lekker? Nou en of.
Ik volgde het hele recept op de voet. Dan wordt alles in de pan gitzwart, ook de oranje wortel. Dus zal ik een volgend keer wat van het groentenmengsel achterhouden en later op de borden strooien. Ook voegde ik op het laatst -zoals ik in een ander recept las- nog wat stukjes blauwe kaas (Stilton) en tomaatjes toe. Maar pittige (geiten)kaas kan ook. Een vers gebakken broodje er bij. Heerlijk.
Ik heb nog wel wat linzen over, maar als ze op zijn ga ik hier zoeken voor nieuwe voorraad. Leo had al uitgezocht dat ze bij Ekoplaza te koop zijn. Dat zal dus niet zo’n probleem zijn.
Ze verkopen ze in ons eigen kleine winkeltje in ons dorp en ze staan wekelijks op ons menu, heerlijk. Ik ga dit recept ook eens bekijken.
Ekoplaza ken ken ik niet, eens even kijken… Oeps, dat heet hier biobewust. Ik hou wel van linzen.
In Frankrijk worden veel linzen gegeten.
Ik ken het ook niet. Linzen wel, die eten we vrij regelmatig
Ik heb er nog nooit van gehoord maar het maakt me nieuwsgierig naar de smaak. Ekoplaza zit hier om de hoek dus…