Alle boodschappen waren al in huis, toen het bezoek afbelde. Daar zat ik met een koelkast vol groenten. Tot overmaat van ramp had Leo een dubbele portie puntpaprika’s meegenomen. Wat moest ik daar nou mee?
Ja, je kunt het invriezen. Maar ik besloot om dan maar deze week wat eenzijdiger te koken. Ik keek nog eens in de groentenla en zag ook nog twee dozen champignons me aanstaren.
Maar daaruit resulteerde dit redelijk simpele recept:
1 blik (of pot) (witte) bonen
250 gram champignons, in plakjes
1 flinke (rode) ui, gehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
2 flinke puntpaprika’s, in reepjes
een handjevol gehakte peterselie
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
snuf hete paprika of cayennepeper
1 theelepel tijm
1/2 theelepel rozemarijn
peper en zout naar smaak
olijfolie
Verhit de olie, fruit de ui en paprika er even in. Voeg de gesneden paprika’s toe en laat even smoren. Voeg de kruiden toe, wat water als het te droog wordt. Doe er dan de champignons bij en laat die even goed bakken tot ze vocht verliezen. Voeg eventueel nog wat water toe.
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Voeg toe aan het champignonmengsel en laat goed warm worden. Roer er de peterselie door. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveer met wat brood
EET SMAKELIJK!!
Ik improviseerde met wat ik in de koelkast en voorraad vond. Ga dan ook heel soepel om met wat ik aan ingrediënten opgeef. Neem andere bonen, vervang de peterselie gerust door bleekselderij of zelfs rucola. Net wat je zelf lekker vindt 😉 😉
Prima gerecht. Ik kan verdorie in Frankrijk geen puntpaprika’s krijgen. Maar ik geef de moed nog niet op, er zijn nog een paar winkels te gaan.
Klinkt goed, ik zou er nog een volle lepel tomatenpuree aan hebben toegevoegd om wat meer saus te krijgen.
Met champignons, uien en paprika’s kun je alle kanten op, heerlijk.
Lekker! Die zoete puntpaprika’s heb ik altijd in huis. Die blijven makkelijk 2 weken goed in de koelkast. Champignons daarentegen, die moeten snel op. Ik maak er vaak wokgerechten mee, of snij ze heel fijn onder een slaatje of ook lekker op een pizza of in een quiche. Iets wat ik ook wel altijd in huis heb : pizza- of quichedeeg uit de koeling van de supermarkt. Lekker en makkelijk. Maar jouw oplossing is prima. Het zal vast gesmaakt hebben.:-)
Dit soort gerechten noem ik altijd hussel potjes. Je kunt er in feite van alles in kwijt en het is lekker en gezond!