Rantsoeneren

Veel eten gooide ik al nooit weg. Meestal vind ik wel een mogelijkheid om restjes op te maken. Maar nu ben ik helemaal niet van plan om ook maar een kruimel weg te gooien. Wie weet hoe hard we alles nog nodig hebben.

Bron: Google Afbeeldingen

Ik doe ook zeer strategisch boodschappen. Hooguit één keer in de week, met een strak lijstje dat ik in de loop van de dagen op mijn telefoon zet. Zo hoop ik niets te vergeten. Sommige dingen heb ik niet altijd in voorraad of slechts één fles of doos. Zodra die aangebroken is, wil ik een nieuwe halen. En bij sommige producten, zoals bleekwater, sta je nu voor lege schappen.

Ook eten haal ik heel overwogen in huis. Ik heb weer een menu voor een aantal dagen, zodat ik weet wat ik nodig heb. De kwetsbare groenten gaan het eerst op, de houdbare blijven nog even in de koelkast of berging. Hou ik ergens een klein stukje van over, dan gaat het terug in de koelkast. Ook heb ik een zak met groenteresten in de diepvries. Daar maak ik dan na verloop van tijd bouillon van.

En hadden we vaak genoeg wel drie of zelfs meer soorten kaas of vleeswaar op tafel staan, nu wordt dat beperkt. Ik speel zo’n beetje de rantsoenmeester. Alleen voor de voorraad bier en dranken heb ik geen volmacht, dat is de taak van Leo. Maar daar hoef ik me ook geen zorgen over te maken, hij doet dat uitstekend. Zijn biertje en mijn wijntje blijven dus nog steeds gegarandeerd. 😉 😉 😉

9 thoughts on “Rantsoeneren

  1. Noodgedwongen heb ik nu meer voorradig als eerst. Thuiswerkers en thuisstudeerders verhogen het verbruik.

  2. In Frankrijk deed ik dat al i.v.m. de afstand om boodschappen te doen, voor een week boodschappen doen en nu ben ik er hier ook mee begonnen.

  3. Ik gooi ook niks weg. We hebben geen grote voorraad. Maar af en toe krijg ik ineens de zenuwen. Zo was er vorige week nergens zeep, handzeep, te krijgen. Handenwassen moet, maar dan moet je wel zeep hebben. Mijn handen zijn al weer erg eczemerig en ik kan lang niet tegen alle soorten. Toen heb ik het op internet besteld en nu voldoende

  4. Normaliter gingen we twee keer per week. Nu is dat nog maar ene keer. Het gaat wel eens fout nu dat we te weinig hebben, dat is pech hebben, dan gaan er maar een paar eieren in de pan of spreken we ergens de ijzeren voorraad aan.

Comments are closed.