Hoe het ontstaan is, weten we niet meer. Maar als wij op vakantie gaan, eten we de avond tevoren witbrood met haring en aardbeien. Nee, niet meteen roepen van “Bah”, want we eten natuurlijk eerst brood met haring (en uitjes) en dan pas één of meer boterhammen met aardbeien. En geloof me, dat is heerlijk.
Toen ik voor het eerst bij mijn schoonouders kwam, lustte ik geen haring. Dat kon niet vond schoonmoeder en haar wil was wet. Dus proefde ik mijn eerste haring zuinigjes op een boterham, bedekt met heel veel ui en tomaat. Dan hoefde ik die enge vis niet te zien. Dat het zo lekker was, leerde ik snel. En nu eet ik het ook zonder ui en tomaat leg ik er al heel lang niet meer op.
Manlief is nog steeds dol op haring en zonen lusten ook wel graag een lekkere. Soms met brood of zo uit het vuistje.
Ik geloof niet dat de jongens nog aan die vakantietraditie vasthouden, maar zij gaan vaak buiten de zomer op reis. Dan zijn aardbeien weer lastig te krijgen. Maar wij houden hem er in. Hoef ik die laatste avond voor we vertrekken niet na te denken over wat we zullen eten. Makkelijk toch?
He! Waar heb ik die combinatie eerder gehoord haha zeker broer en zus… niet perse voor vakantie maar gewoon zomaar 🙂 Ik lust het alleen nog steeds niet
Ik lust geen haring, dus aan mij is het niet besteed, maar ik vind zo’n familie-tradities erg leuk!
Haring zonder uitjes, lekker! Aardbeien, heerlijk! Maar de combi (her)ken ik niet
Hi Els,
Ik kan geen reacties meer plaatsen via mobiel op jouw blog. Het is maar dat je het weet.
Groetjes,
Dorothé
Haring heeft mij altijd gesmaakt.
Alleen nu eet ik geen dier meer.
Vegetarische groet,
Heerlijk haring maar zonder uitjes, dan proef je de fijne smaak nog beter. Fijne vakantie Els!
Heerlijk een nieuwe haring met uitjes,maar ik heb er nooit aardbeien achteraan gegeten…