Het schijnt dat kokosbrood alleen in Nederland op brood gegeten wordt. Vroeger had ik het wel in huis, tegenwoordig niet meer. We eten nog maar heel weinig zoetigheid. Maar ik herinner me de smaak nog wel. Ik ben dan ook dol op kokos. Maar dat is niet iedereen. Toch is het wel gek dat kokos zo vaak in voedsel gebruikt wordt en dat dan kokosbrood alleen maar in dit landje populair is. Maar goed, in Harderwijk staat de fabriek waar het sinds 1954 allemaal gemaakt wordt. Verdere fabrikanten zijn er niet meer. En ik denk dat met een omzet van 40 miljoen plakjes per jaar er onder ook een goeie boterham ligt.
Nav een krantenartikel over de fabriek heb ik het weer eens gekocht en gegeten. Veel te zoet vond ik het nu.
Nog nooit in mijn leven gegeten. Vreemd….
Wij eten het soms nog wel. Als vegetariër wil je wel eens iets anders op brood.
Het is vooral in mijn jeugd dat dat een delicatessen was….
Haha ja dat denk ik ook wel ja. En het is zo lang geleden dat ik dat proefde dat ik misschien nog wel eens een poging waag. Maar dan wel als mijn kleindochter er is