Dit gerecht maakte ik een paar weken geleden. Weer eens een andere manier om bietjes te bereiden. En erg lekker!
Snij de gekookte en geschilde bietjes in blokjes.
Kook de aardappelen en stamp ze.
Verwarm in een hapjespan de olie en bak daarin de ui en knoflook tot ze glazig ziet.
Voeg de Ras el Hanout toe en bak even mee, tot het geurt.
Blus af met het sinaasappelsap en laat even inkoken.
Voeg bietjes, sinaasappelrasp en gestampte aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Roer er de kipblokjes doorheen en laat alles goed warm worden.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Voeg naar smaak nog een scheutje olijfolie toe.
Strooi de geitenkaas en lenteuitjes erover en serveer.
- Ik gebruik hier vaak de biologische gekookte bietjes van AH voor. Dat is makkelijk en snel. Maar natuurlijk zijn zelfgekookte bietjes ook prima te gebruiken.
- In dit geval gebruikte ik de Ras al Hanout uit zo’n leuk blikje van Jonnie Boer.
EET SMAKELIJK!!
Gekopieerd en ga ik maken. Wij houden van bietjes en ’s zomers heb ik ze in de moestuin in Frankrijk.
Ziet er lekker uit!