Ik maakte deze taart afgelopen weekend. Het is mijn variatie op een recept van Albert Heijn. Ik heb de slagroom vervangen door Skyr = IJslandse yoghurt en 0% vet. En ja, er zit ook mascarpone in. Maar als je kijkt hoeveel er uiteindelijk in één portie zit, dan valt het wel mee. Misschien iets als paasdessert?
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Verkruimel de koekjes fijn (in een plasticzak of in de keukenmachine) en voeg de boter toe. Bedek de bodem van de vorm ermee, druk aan en zet in de koelkast.
Week de gelatine 5 min. in koud water.
Pureer ondertussen de bessen met de vanillesuiker met de staafmixer.
Verwarm een klein deel van de bessenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme puree. Voeg toe aan de koude puree en roer goed door.
Klop de skyr met de suiker. Roer de crème fraiche en mascarpone los in een beslagkom.
Spatel de bessenpuree, slagroom en het bessensap/likeur er luchtig door. Schep het op de taartbodem.
Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.
EET SMAKELIJK!!