Dorothé plaatst zo nu en dan heel handige recepten op haar blog, zoals die om restjes op te maken. Toen ik het las, dacht ik meteen aan de “kaassouflé” die ik vroeger regelmatige maakte om mijn restanten brood op te maken. Hier is het recept:
3 koppen gerastpte kaas
4-6 sneden oud brood (wit, bruin, zuurdesem of alles door elkaar) in blokjes
2 koppen melk
3 geklopte eieren
wat Worcestersthiresaus (optioneel)
1/2 theelepel tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
Vet ovenschaal in en leg om en om brood en kaas erin.
Giet de melk erover
klop de eieren met de kruiden en giet dit ook over de inhoud van de schaal
Laat ca. 1/2 uur staan om in te laten trekken
Bak ca. 1 uur in een voorverwarmde oven (160° Celcius)
Zet eventueel een bakje met heet water in de oven.
Serveer de soufflé met een lekkere salade
Bron: Eten van Moeder Aarde
Natuurlijk hoef je dit recept niet letterlijk te volgen. Aan het eind van een vakantie waren nog twee stokbroden over. Die hebben schoonzus en ik, met alle restjes wijn, melk, yoghurt, kaas en beleg, omgetoverd tot een legendarische soufflé. Zwager heeft het nu nog over, zo lekker vond ie hem!
Hi Els,
Leuk recept Els. Dat wil ik wel proberen maar koppen zijn bij mij ondefinieerbaar als maat.Kun je bij benadering zeggen hoeveel gram het is? En hoe groot is de ovenschaal. En het intrekken moet zeker in de koelkast anders bederven de eieren? Is de hoeveelheid voor twee of voor 4 personen?
Je blog komt alleen in het weekend in mijn reader, dus ik loop een beetje achter 😉
Kaas… mmmmmm!