|
Van manlief kreeg ik met kerst deze stempel. Maar nu eens niet om kaarten mee te maken, maar om koekjes mee te bestempelen, zodat ze echt helemaal “homemade” zijn. De beer erbij was een grapje, al weet je nooit natuurlijk….
Elke dag koekjes, dat maakt natuurlijk berenrond!
Volgende week dus maar op zoek naar een recept voor lekkere, maar niet te calorierijke koekjes. Wordt dus vervolgd! |
Mmmm… Dat ga ik na nieuwjaar zeker eens proberen!
Amandel-shortbread koekjes:
Ingrediënten
Porties: 12
1/2 theelepel amandelextract
1 eierdooier
1 theelepel bakpoeder
4 theelepels vanillesuiker
120 gr basterdsuiker
145 gr boter
2 eetlepels melk
250 gr witte bloem
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 10 minuten
1. De oven voorverwarmen op 150°C/gasoven stand 2.
2. Meng de boter en de suiker tot een gladde massa. Doe het ei, melk, amandelextract en vanille suiker erbij en meng.
3. Zeef de bloem en het bakpoeder door de boter en meng tot een glad deeg, vorm er dan een bal van.
4. Op een licht met bloem bestoven werkvlak, rol je het deeg uit tot een dikte van 5 mm. Snijd de shortbreadkoekjes in vormen die je wilt.
5. Rangschik het shortbread op een ingevette bakplaat tenminste 3 cm van elkaar. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot randen bruin beginnen te worden.
6. Haal uit de oven. Laat ze eerst 3 minuten op de bakplaat afkoelen, leg ze vervolgens op een rooster om ze volledig te laten afkoelen.