Deze week een paar dagen achter elkaar wat recepten, die met de kerst geserveerd kunnen worden. Voor als je nog niet weet wat het gaat worden dit jaar.
Vorig jaar vond ik het recept voor deze appel-tiramisu. Ik heb het, met groot succes, bij het kerstdiner geserveerd.
Het is niet al te ingewikkeld, kan van te voren worden gemaakt en alles kan ingepakt worden en ter plekke in glazen of schaaltjes worden gedaan en dan mooi worden geserveerd.
(voor 4 personen) 250 gram mascarpone ¼ slagroom 8 bastognekoeken o.i.d. 3 appels 2 eetlepels poedersuiker 1 eetlepel kaneel ca. 25 gram gehakte walnoten1 eetlepel olie |
Klop mascarpone en slagroom met 1 eetlepel poedersuiker tot een stevige massa. Zet weg. Was de appels en snij ze ongeschild in vieren. Haal de klokhuizen eruit en snij elk part in vier schijfjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de schijfjes appel voorzichtig goudbruin. Vermeng de resterende poedersuiker met de kaneel en gehakte walnoten, strooi over de appelschijfjes en laat de suiker licht carameliseren. Laat afkoelen. Verkruimel de koekjes. Schep per persoon wat koekkruimels in een hoog glas, verdeel daar 4-5 schijfjes appel over en een laagje mascarpone. Herhaal dit en garneer de bovenlaag met het restant van de appels.EET SMAKELIJK! |
Ik vind triffle vaak veel te zwaar
Dat zijn flink wat calorietjes maar wel om je bord bij af te likken 😉