|
Dit recept komt uit Roald Dahl’s kookboek. Daarin staan recepten van Roald zelf, zijn familieleden maar ook van anderen. Dit recept werd bedacht door Josie Fison, één van de keukenhulpen.
Josie’s vispotjes
6 éénpersoons vuurvaste souffléschaaltjes
300 gr. Gerookte vis (bijv. schelvis of forel)
3 tomaten, zonder vel, zonder pitjes, in stukjes gesneden
sap van ½ citroen
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1 ei, losgeroerd
3-4 dl. Room
50 gr. Geraspte (Parmezaanse) kaas
zout en peper
extra peterselie voor de garnering |
Verwarm de oven voor op 190 graden
Verdeel de vis en de tomaten over de souffléschaaltjes en sprenkel er citroensap en peterselie over
Meng het ei met de room en breng op smaak met peper en zout
Giet het roommengsel over de vis
Bestrooi met Parmezaanse kaas
Laat de potjes in de oven bakken tot ze pruttelen en goudbruin zijn geworden
Serveer met een takje peterselie.
EET SMAKELIJK!!
Uit: Roald Dahl’s kookboek (ISBN 902610965-2)
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Laden...
Gerelateerd