Recept: Tilapia-brietaart

Tilaipataart met brie

Tilaipataart met brie

Dit keer een hartige taart met vis:

Voor 4 personen

* 400 g tilapiafilet

* 5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg

* 1 eetlepel tijm (vers of gedroogd)

* 1eetlepel paprikapoeder

* 50 gram hazelnoten

* 150 gram brie

* 1 blikje ratatouillegroente (400 g)

* 2 eetlepels olijfolie

* zout en peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat de plakjes deeg uitgespreid op het aanrecht ontdooien. Hak de hazelnoten fijn en meng er op een bord de tijm, een ½ eetlepel paprikapoeder en zout en peper naar smaak door. Snijd de tilapiafilets in repen van 2 cm breed. Wentel de repen door het notenmengsel. Snijd de brie in dunne plakjes. Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 27 cm) in. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Schep de ratatouillegroente op de bodem. Leg de plakjes brie erop en vervolgens de repen tilapia en sprenkel de olijfolie erover. Bak de taart één richel onder het midden in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart warm of lauwwarm in de vorm.

Bron: visrecepten.nl