|
Een eigen recept dit keer, voor een hartige taart. Je kunt hem van te voren maken. Ook leuk als onderdeel van een buffet 6 plakjes (diepvries) bladerdeeg 1 flinke struik bleekselderij, in kleine blokjes gesneden 200-300 gr. gerookte kip, in kleine blokjes gesneden ca. 100 gr. pittige kaas in kleine blokjes gesneden 3 eieren 6 eetlepels room of yoghurt peper, zout, cayennepeper 1 (groente) bouillontablet Ronde taartvorm van ca. 26 cm. doorsnede |
Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water en kook de bleekselderij hierin ca. 15 minuten. Giet de bleekselderij af in een zeef en laat even uitlekken.
Verwarm de oven voor op ca. 220 graden (normale oven of 200 graden voor hete-lucht oven) Vet de vorm licht in met wat olie of boter. Laat het bladerdeeg ontdooien, stapel de plakjes op, steeds iets verspringend. Rol het deeg uit tot een ronde lap die groot genoeg is om de vorm te vullen. Te veel deeg nog even laten overhangen. Meng de bleekselderij met de gerookte kip en kaas en vul de vorm met het bleekselderij/kip/kaas mengsel. Klop de eieren los met de room of yoghurt en breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Giet dit over de bleekselderij, maar hou nog krap 1 eetlepel over. Sla het overhangende deeg terug over de vulling en bestrijk dit met het resterende eiermengsel. Bak de taart in de oven in circa 40-45 minuten goudgeel. Deze taart kan zowel warm als koud gegeten worden. Ook lekker als borrelhapje. EET SMAKELIJK!! |