|
Oudste zoon kan heerlijk koken en van hem is dit gerecht:
Bietenstamppot á la Lennart (voor 4 personen) 750 gram. aardappelen 500 gram gekookte bietjes, in kleine blokjes 100-125 gram stevige geitenkaas, in kleine blokjes 125 gram spekblokjes 2 lenteuitjes, in smalle ringetjes 2 eetlepels wijnazijn 4-6 eetlepels sinaasappelsap basilicum en peterselie, gehakt wat olie zout en peper naar smaak |
Kook de aardappelen in gezouten water net gaar. Laat even afkoelen en snij ze in kleine blokjes.
Bak de spekblokjes in wat olie licht uit en schep ze uit het vet. Meng de wijnazijn en sinaasappelsap door het spekvet en roer de aanbaksels los zodat een soort dressing ontstaat. Schep de bietjes, geitenkaas, lenteuitjes, basilicum, peterselie, spekblokjes en aardappelblokjes luchtig door elkaar. Roer zoveel dressing door de stamppot, zodat het smeuig wordt. EET SMAKELIJK! |
Nou, dat verzin je toch niet! Geitenkaas in de bietjes. Het lijkt me wel wat! In die zin dat ik het recept zal doorgeven aan echtgenoot!!!