Dit is een Turks recept. Voor onze smaak is de combinatie misschien een beetje ongewoon, maar het is heel lekker.
Tavuk çorbasi (Yoghurt-kippensoep)
(Voorgerecht voor 6 personen) 1 ½ liter kruidige kippenbouillon 75 gram rondkorrel (rissotto) rijst zout en peper 2 eierdooiers 250 ml. (turkse) yoghurt 2 theelepels vers gehakte munt 2 eetlepels fijngehakte peterselie |
|
Breng de bouillon aan de kook en strooi de rijst er in. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng de yoghurt met de eierdooiers in een ruime kom. Voeg er dan langzaam ongeveer een ¼ liter hete bouillon bij. Blijf vooral goed kloppen. Haal de bouillon van het vuur en voeg er het yoghurt-eiermengsel aan toe.
Warm eventueel de bouillon nog heel even op, maar laat zeker niet meer koken, want dan gaat het schiften.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met munt en peterselie.
Uit: Creatief koken-Turks (ISBN 90 366 1536 4)
Dit is een recept uit Turkije. Een beetje ongewoon voor ons misschien, maar wel heel lekker.
Tavuk çorbasi
(Yoghurt-kippensoep)
(Voorgerecht voor 6 personen)
1 ½ liter kruidige kippenbouillon
75 gram rondkorrel (rissotto) rijst
zout en peper
2 eierdooiers
250 ml. (turkse) yoghurt
2 theelepels vers gehakte munt
2 eetlepels fijngehakte peterselie
Breng de bouillon aan de kook en strooi de rijst er in. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Meng de yoghurt met de eierdooiers in een ruime kom. Voeg er dan langzaam ongeveer een ¼ liter hete bouillon bij. Blijf vooral goed kloppen. Haal de bouillon van het vuur en voeg er het yoghurt-eiermengsel aan toe.
Warm eventueel de bouillon nog heel even op, maar laat zeker niet meer koken.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met munt en peterselie.
Uit:
Creatief koken-Turks
ISBN 90 366 1536 4