|
Kip provençale met basilicum
(Hoofdgerecht voor 4 personen) 1 kip, in stukken (of 4 flinke kippebouten) 30 gram boter 3 tomaten, in stukken gehakt 1 teen knoflook ½ fles droge, witte wijn basilicum, bouquet garni (peterselie, laurierblad, tijm), zout, peper 125 gr. witte champignons 20 zwarte olijven |
Braad de kip aan alle kanten bruin in de boter. Strooi er 1 afgestreken eetlepel bloem over. Meng goed door elkaar.
Voeg de tomatenstukken, knoflook, bouquet garni en wat basilicum toe. Giet de wijn erbij. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe het deksel schuin op de pan en laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Veeg de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Doe ze, met de olijven, bij de kip en laat nog ongeveer een kwartier sudderen.Verwijder het bouquet garni. Serveer de kip met de saus in een lage schaal, bestrooid met wat gehakte peterselie. Serveer met rijst of pasta en eventueel een groene salade. Uit: Le Livre d’Or de Françoise Bernard (ISBN 9-782010-111235)
|