Een recept voor kleine gehaktballetjes, die het uitstekend doen op een feestje. Maak er gerust een heleboel en bewaar wat je niet direct gebruikt in de diepvries.
|
Dronken balletjes(Borrelhapje voor ca. 4 personen) 250 gram rundergehakt of half om half gehakt 1 theelepel bloem 20 gr. ansjovis uit blik 1 eetlepel tomatenpuree een klontje boter 1 eetlepel olijfolie scheutje rode wijn of wijnazijn
|
Prak de ansjovis fijn in een kom, doe het gehakt, bloem en tomatenpuree erbij en meng het goed door elkaar.
Draai er kleine balletjes van (ongeveer ter grootte van een knikker)
Bak de balletjes in de boter met olijfolie aan en voeg de (wijn)azijn toe. Bak verder in ca. 8 tot 10 minuten gaar.
Serveer ze met een schaaltje tomatenketchup om in te dippen.
Uit: “Koken onder invloed” van Ben Canaider en Greg Duncan Powell. ISBN 978-90-5897-848-6 |